Albumul saptamanii – Florina Beatrice Oprea – Gurghiule, mandra vale


Oprea Beatrice Florina

Fiecare început își are greutatea sa, însă fiecare început nu e decât o premisă și un referențial pentru ceea ce va urma. Valea Gurghiului își îmbogățește zestrea muzicală cu cântecele tinerei interprete, Florina Beatrice Oprea, născută în localitatea Ibănești din județul Mureș. Aflată la primul său album, oarecum primul examen direct, având ca juriu, marele public ascultător de cântece tradiționale, Florina face primii săi pași spre a  cuceri inimile iubitorilor de cântec frumos de pe Valea Gurghiului, zonă pe care tânăra artistă își propune să o cânte. De fapt, Florina nu face altceva decât să asigure legătura firească între cultura strămoșilor și a celor care vor veni după noi. O interfață între izvorul nesecat de frumusețe și înțelepciune locală, exprimată prin cântec popular și publicul, care cu siguranță se va regăsi în multe dintre versurile Florinei Beatrice Oprea.

Dorul de casă și părinți, dragostea dintâi, evenimente din lumea satului sunt temele abordate în cântece doinite sau de joc, cântece cu care tânăra solistă încearcă să își  câștige locul său pe scena mare a cântecului popular. Ascultând cântecele tinerei interprete, asculți vuietul pădurii, susurul Gurghiului, mireasma florilor de primăvară, atmosfera Târgului de fete și lumea aceea plină de farmec pe care o regăsești trecând de pădurea Mociar.  Florina vine cu zestrea bine pregătită, familiarizată cu lumea satului, provenind din rândul unor oameni minunați așa cum sunt ibăștenii și în plus este crescută cu frica lui Dumnezeu, fiind fiică de preot.

Perseverența, dorința de autoperfecționare, modestia și cultivarea harului pe care i l-a dat Dumnezeu sunt câteva lucruri care îi vor asigura Florinei un drum liniștit și plin de succes.

Reclame
Acest articol a fost publicat în Albumul saptamanii. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s