Mariana Pop – Ceteraș de pe Câmpie


O lume se duce și alta vine, un cântec se naște și altul îl duce mai departe. Gândurile  frumoase izvorăsc din oameni buni și sunt duse  mai departe de cei ce au sufletele mari spre a fi împărțite și de către ceilalți. De câte ori aud un cântec frumos nu pot să nu fiu părtaș la povestea cântecului și atunci când poveștile sunt spuse într-un limbaj  comun, cunoscut. Nu ai cum să rămâi neprins în tumultul poveștii care te duce mereu în locurile bune și frumoase unde nu au loc necazurile. Atunci când o ascult pe Mariana Pop nu pot să rămân indiferent. În cântecele sale îmi găsesc toți oamenii dragi de odinioară…Și jocul la șură pe care îl cunosc doar din poveștile altora… atât de mult poate Mariana Pop să  facă din niște strigături în joc, un tablou credibil și real, putând spune că acele cântece au izvorât  dintr-un izvor curat.

De curând Mariana Pop  a reușit să editeze un al treilea album, respectiv al patrulea CD, numit Ceteraș de pe Câmpie, un album ce  cuprinde 17 piese: în varii registre și forme, toate având un numitor comun:  dragostea pentru lumea de odinioară. un joc de început, o învârtită, o târnaveană și strigături alese. Asta  veți asculta pe noul album al artistei. De remarcat că Mariana Pop nu recurge la înflorituri ale liniilor melodice doar de dragul de a avea cântece diferite de a altora, ci menține linia melodică însă dă valoare personală cântecului prin limbajul neaoș, neforțat și de un firesc aparte. Dacă eu, care nu am mai prins jocurile  la șură mă regăsesc în aceste creații, cum s-or fi simțit oare cei ce au văzut multe la vremurile lor?

Este demn de menționat faptul că Mariana Pop a reușit în ultimii  trei ani să editeze o colecție de patru CD-uri pline cu bijuterii  de care aveam atâta nevoie, în acompaniamentul Trio Ardealul, condus de Mihai Emil.

Reclame
Acest articol a fost publicat în Albumul saptamanii. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s