Albumul saptamanii: Ovidiu Furnea – Eu cânt dorul omului


Așezat, domol sau iute și ștrengăresc, cu un aer tineresc și parcă vrând să aducă aerul deceniilor trecute, solistul de muzică populară din Ungheni, Mureș intră pe piața muzicală de profil cu un album intitulat Eu cânt dorul omului, asupra căruia merită să vă aplecați măcar câteva minute.

ovidiu furneaDupă aproape trei ani de muncă, de cercetare și imprimare, un număr de 17 piese de folclor sunt gata să iși ia zborul spre sufletul iubitorului de frumos. O așezare pe note a ccea ce Ovidiu Furnea simte, a trăit sau speră să trăiască. O incursiune în ținutul mureșean, cu vocea așezată, gata să mai spună o poveste pe note.  Că e vorba de crezul interpretului, trăirile tinerești, târgul Sânpetrului, unghenarii lui dragi dar și satira de bun gust, atât de necesară în peisajul folcloric, Ovidiu Furnea reușește să creeze un tablou auditiv, natural de asimilat, fără forțări pentru a  da bine. O realizare editorială posibilă cu ajutorul Orchestrei Naționale Jidvei – România, condusă de Stelian Stoica și produsă de Ijac Music Production. Pe lângă cele 13 piese, privite ca noutăți auditive, pe acest album veți putea găsi și cinci piese din repertoriul artiștilor: Ion Blaj, Izidor Tudoran, Petre Săbădeanu și Vasile Conțiu. Cu cântecul să nu te poți plictisi. E imprevizibil și mereu plin de surprize. Așezat ca  apele Mureșului și Nirajului, când ai impresia că un artist consacrat îți destăinuie secretele sale dar și aprig și cadențat asemeni Clujanului- vântul ce își scimbă mereu direcția, încercând să te surprindă prin potrivirea  cuvintelor și a ritmurilor de joc. Așa e cântecul lui Ovidiu Furnea!

Ovidiu Furnea, un tânăr interpret al cântecului tradițional s-a născut într-o zi de 19 septembrie în orașul Ungheni. Debutul în lumea artistică îl face în momentul în care devine  dansator al Ansamblului Hora, condus de către Ilie Ilieș, ulterior, pasiunea pentru interpretarea vocală a făcut din tânărul dansator și un tânăr solist, absolvind și Școala Populară de Arte, la clasa profesor Dorina Oprea.

Audiție plăcută!

Reclame
Acest articol a fost publicat în 1. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s